Kuidas me Eliisele tuba tegime

posted in: Uncategorized | 0

Kõik sai alguse sellest, kui meie pere teismelised enam ühte tuppa ära ei mahtunud ning mitme aasta töö tulemusena (enamus aeg kulus hoojooksule) said nad endale omad katusealused pesad. Ühesõnaga Eliise sai endale õe ja venna vana toa. Tuba on 17,5 ruutmeetrit SUUR – nii arvasid kõik, kes meile külla sattusid. Aga ma ei saa mainimata jätta, et siin on kolm akent, kaks ust, kamin, korsten ning trepp, mis viib õe-venna tubadesse. Enamus ehitusalased tööd on Jarno tehtud, sisustamise ja üldpildi lõin mina. Kuna mõtted liikusid kiiremini kui ehitustegevus, siis jõudsin oma silmis toa ammu valmis sisustada.Tuleb tunnistada, et minu nägemus ja Eliise unistustetuba erinesid teineteiset vägagi. Tema soovis helesinist seina -tuli see nüüd sellest, et minu lemmikvärv on helesinine või mõnest multifilmi vaimustusest, ma ei teagi. Aga helesinist seina ta ei saanud. Ma võin talle helesinise padja teha:). Siis teatas ta mulle õhinal, et tema toas võiks olla printsessidega vaip. “No, vaatame”, lubasin mina. Tegelikult olin talle juba vaiba valmis heegeldanud. Voodi ostsime FB mööbli taaskasutuse grupist. Kummut on pärit Ikeast (viimistlemata kujul), peitsisin valgeks ja lisasin vineerist kaunistused. Peegel oli Koduekstras mingil arusaamatul põhjusel allahinnatud (maksis 5 euri), ainult värv oli vale – must. Aga värvida ma juba oskan :). Riputasin peegli paela otsa, siis saab Eliise kasvades peegli kõrgust kergema vaevaga muuta ja ei pea alati uusi auke seina sisse tegema. Kaminaga sama tooni ehk hall oli ka korsten, see sai nüüd heledaks “tupsutatud” ning sobib palju paremini. Suur riidekapp oli kunagi minu vanaisa oma ning on valmistatud ilmselt enne teist maailmasõda. Tõin selle koju “õiget hetke ootama” juba 18 aastat tagasi. Vaip, kadrinad ja päevatekk on minu kätetöö. Pildile ei jäänud trepp, mille all on männipuidust kirjutuslaud (ka taaskasutus). Ilmade soojenedes hakkan seda korrastama. Tool sai uue poroloonist põhja ja katte. Kolme tooli peale oli kokku 11 erinevat kihti kangast :). Valgustitest ka – laelambi meisterdasime sisustuspoest leitud küünlajalast ning seinalamp lihtsalt sobis meile nii hästi,  et pidime selle kaasa võtma. Selline see tuba siis sai ja mis kõige parem -Eliisele meeldib see ikka kohe VÄGA!